logo

TunnelBear VPN

TunnelBear VPN

I en värld där de digitala säkerhetshoten blir allt fler är det viktigt att man har de rätta redskapen för att skydda sig på nätet. Det är därför TunnelBear VPN förser dig med en lösning som garanterar din integritet utan att dra ner på hastigheten. Vi kommer att ta upp olika tänkvärda aspekter när det gäller denna VPN tjänst och informera dig om allt som du behöver veta.

Vad är TunnelBear VPN?

TunnelBear VPN är en lättanvänd VPN-tjänst (vilket står för ”virtual private network”) som hjälper dig att vara anonym på nätet och att skydda dina uppgifter. När man ansluter sig till internet med denna VPN skapas det en säker ”tunnel” som gör att hackare, myndigheter och annan tredje part inte kan få tillgång till din data eller dina uppgifter.

Det som är särskilt bra med en sådan VPN-tjänst är att du kan använda den oavsett var i världen som du befinner dig. TunnelBear VPN förser dig med ett pålitligt skydd tack vare att dess starka krypteringsprotokoll. Dess servrar finns dessutom utplacerade i 20 olika länder på sex kontinenter.

Vad är en hackare?

En hackare är en person som med hjälp av en dator antingen försöker komma över dina personliga uppgifter eller som har som mål att förstöra mjukvara eller filer på din enhet. Det förekommer ofta en katt och råtta lek mellan hackarna och säkerhetsbolagen, särskilt med tanke på att den digitala teknologin ständigt utvecklas.

Övervakning

Det kan vara lätt att säga att den som har rent mjöl i påsen inte behöver bekymra sig över övervakning, men verkligheten är ibland mer komplicerad än så. Vissa av dina uppgifter besitter redan ett visst skydd, till exempel från myndigheter. Internet är dock fortfarande ett globalt nätverk där aktörer från många olika typer av institutioner förekommer, och alla dessa har kanske inte har rent mjöl i påsen själva. Därför är det bra att man har tillgång till en VPN-tjänst som skyddar ens integritet.

Hur är det med andra tredje parter utöver de redan nämnda?

Utöver rena hackers och obefogad myndighetsutövning finns det även andra aktörer som vill komma åt din personliga information. Det kan exempelvis röra sig om företag som vill komma åt data som de egentligen inte har rätt till. Detta görs för det mesta i syfte att öka företagens ekonomiska vinning. TunnelBears VPN-tjänst sätter dock din personliga integritet framför diverse företags vinstintressen.

Anonymitet på nätet

Tjänsten TunnelBear VPN låter användaren surfa anonymt och säkert på webben och ser till att man inte lämnar några digitala fotspår efter sig. Detta är A och O för den som vill säkerställa att den personliga integriteten verkligen är skyddad.

TunnelBear har appar för:

  • Windows
  • MacOS
  • iOS
  • Android

Detta gör att man lätt kan använda tjänsten oavsett vilken typ av enhet eller system man använder. Då tjänsten har ett intuitivt användargränssnitt är det dessutom lätt att konfigurera användarens profil. En tjänst som är så anpassad efter användaren bidrar verkligen till en bekväm upplevelse och man kan då även få ut det mesta av den – även om man inte är ett teknikgeni.

Hur en VPN-tjänst fungerar i detalj

En VPN-tjänst utgörs av en säker tunnel mellan din enhet och resten av internet. Då denna upprättas skyddas din data så att inte obehöriga kommer åt den. Istället för att ansluta direkt till den webbsida du önskar öppna kommer trafiken att ledas via en proxy-server. Det är anledningen till varför man får upp en annan IP-adress om man med olika verktyg kollar upp vilken IP-adress man har när VPN-tjänsten är aktiverad.

En proxy-server i sig är dock inget nytt begrepp. Det är helt enkelt en slags mellanhand mellan själva användaren och nätet. Teknologins utveckling (och de digitala säkerhetshot som går hand i hand med den) har dock inneburit att VPN-tjänster blivit alltmer populära. När det kommer till proxy-konceptet som sådant är ett av de viktigaste målen att man ska kunna kringgå geografiska begränsningar som uppstått p.g.a. ens ursprungliga IP-adress.

TunnelBears åtagande och funktioner

Du kanske undrar om din internethistorik kanske loggas hos TunnelBears servrar, då kan vi betrygga dig med att TunnelBear har en policy som dikterar att dina surfaktiviteter inte lagras för framtida analys. Den som väljer en VPN-tjänst bör vara mån om att aktiviteterna inte loggas, och med TunnelBear VPN kan man känna sig trygg.

Företaget har vidare en funktion som gör att IP-adresser alltid verifieras innan en anslutning görs till VPN-servrarna. Utöver detta finns det en så kallad kill-switch-funktion som gör att all internettrafik blockeras om anslutningen av någon anledning plötsligt skulle komma att brytas. Flödet återställs då VPN-anslutningen har återupptagits.

En superb hastighet

Något många undrar över när det gäller VPN-tjänster är huruvida man offrar en del av hastigheten för att hålla sig trygg på nätet. Det är dock inte något som man behöver oroa sig för när det kommer till TunnelBear VPN. Denna specifika VPN-tjänst erbjuder användaren en blixtsnabb hastighet, vilket gör det möjligt för dig att komma åt de webbplatser som du önskar utan vare sig fördröjning eller buffring.

TunnelBear VPN har dessutom en nästintill obegränsad datakapacitet, vilket gör att man kan använda den utan att behöva oroa sig för extra avgifter. Detta är en stor fördel då man vanligtvis vill va säker på att det inte uppstår oförutsedda kostnader när man använder en tjänst.

Hjälpen är nära till hands för den som använder TunnelBear VPN

Det är inte alla som är lika bevandrade när det gäller teknologi, och även om man är det kan man ändå stöta på tekniska problem. Om något sådant skulle hända när man använder TunnelBears VPN-tjänst finns det en support dygnet runt som står redo att svara på ens frågor.

Man kan därför känna sig trygg med att man inte bara får en säker och effektiv tjänst med TunnelBear VPN, utan även stöd och hjälp om det skulle behövas. Med det i åtanke är det en lämplig tjänst både för den som är van vid att använda sig av VPN-tjänster sedan tidigare, samt den som precis har börjat att lära sig om vad denna teknologi innebär.

Senaste posten