logo

NordVPN

NordVPN
ikon
ExpressVPN - En recension

NordVPN är en av de bästa VPN-lösningarna som finns på marknaden Med sina avancerade funktioner och intuitiva gränssnitt erbjuder NordVPN en allt-i-ett-lösning. Genom att ansluta dig till en av deras många servrar kan du känna dig både säker och anonym på internet. Dessutom fungerar de bra om du vill ta del av geoblockerat innehåll, om du exempelvis befinner dig utomlands. NordVPN har servrar i över 50 länder runt om i världen, inklusive Sverige. Hastigheten på dessa servrar är dessutom hög. Läs vidare för att lära dig mer om NordVPN:s tjänster.

Hur säkert är NordVPN?

NordVPN använder flera säkerhetsfunktioner för att hålla dig säker på internet. All data som skickas eller tas emot från din enhet krypteras. Dessutom erbjuder NordVPN ytterligare funktioner som CyberSec, Double VPN och en no-logs-policy. På grund av detta anses NordVPN vara en av de säkraste VPN-tjänsterna som finns.

Fördelar med NordVPN

 • Hög säkerhet
 • Kundsupport dygnet runt
 • Snabb hastighet
 • Över 5000 servrar att välja från
 • 30 dagars återbetalningsgaranti

Nackdelar med NordVPN

 • Dyrare än konkurrenterna
 • Ingen gratisperiod
 • Hemsidans hjälpcenter finns endast tillgängligt på engelska
bästa vpn gratis

Går det att testa NordVPN gratis?

NordVPN erbjuder ingen gratisperiod, men däremot har de en 30-dagars återbetalningsgaranti. Det innebär att när du köpt en prenumeration kan du använda tjänsten i upp till 30 dagar och om du av någon anledning inte är nöjd under perioden kan du begära en återbetalning.

Hotspot Shield

Betalningsalternativ

NordVPN erbjuder flera olika betalningsalternativ för att matcha användarnas preferenser. De tre vanligaste betalningsalternativen som NordVPN tillhandahåller är

 • Kredit- och betalkort
 • PayPal
 • Amazon Pay
VPN till mobilen

NordVPN och Netflix geoblockering

Geoblockering används av streamingtjänster för att begränsa innehåll baserat på användarens geografiska plats. Detta innebär att innehåll kan vara tillgängligt i vissa länder men inte i andra länder.

NordVPN kan hjälpa användare att komma runt dessa geoblockeringar. Genom att ansluta dig till en server på en annan geografisk plats skapas en virtuell tunnel mellan din enhet och servern vilket gör att det ser ut som att du befinner sig i landet i fråga.

med VPN

Kompatibla streamingtjänster med NordVPN

NordVPN är kompatibelt med ett brett utbud av streamingtjänster. De vanligaste tjänsterna som används med VPN-tjänsten är Netflix, Disney+, HBO Max och Youtube. Genom att använda NordNPN med dessa tjänster kan du ta del av innehåll som normalt sett inte är tillgängligt i ditt land.

Hur snabbt är NordVPN?

Hastigheten kan variera beroende på flera faktorer. Att ha en stabil och snabb internetanslutning från din Internetleverantör är avgörande för att få bästa möjliga VPN-upplevelse. Om du är ute efter hög hastighet bör du dessutom välja en server nära din verkliga plats.

bästa vpn

Var finns NordVPN:s sevrar?

NordVPN är känt för sina många servrar över hela världen. Med över 5000 servrar i mer än 50 länder erbjuder NordVPN en bred geografisk täckning. Observera att NordVPN ständigt expanderar sitt nätverk med nya servrar för att ge användarna ännu fler alternativ att välja mellan.

Anslut till servrar i dessa länder för VPN tjänsten

NordVPN har som sagt servrar i länder världen över. Vissa länder är dock mer populära att ansluta sig till än andra. Nedan listar vi några populära länder att ansluta sig till genom tjänsten.

 • USA
 • Storbritannien
 • Kanada
 • Tyskland
 • Australien

NordVPN - privatliv och säkerhet

NordVPN strävar efter att skapa en säker och privat VPN-upplevelse genom att erbjuda stark kryptering, en strikt no-log-policy och extra säkerhetsfunktioner.

No-log-policy innebär att NordVPN inte sparar din aktivitet, vilket gör att du förblir helt anonym. Genom att använda kryptering och funktioner som Onion samt Dubbel VPN kan du känna dig extra säker online.

VPN

Finns risken att NordVPN blir hackat?

Ingen digital tjänst är helt immun mot hackning, och det inkluderar även NordVPN. Trots NordVPN:s fokus på säkerhet finns det ingen garanti för att de inte kan bli hackade. Det är dock viktigt att påpeka att NordVPN har implementerat starka säkerhetsåtgärder för att undvika detta. De har dessutom agerat snabbt vid tidigare säkerhetsincidenter.

Är NordVPN från Sverige?

NordVPN kommer, trots sitt namn, inte från Sverige. Det är en VPN-tjänst som grundades av fyra barndomsvänner från Panama. Företaget har sitt huvudkontor i Panama och faller därför under Panamas jurisdiktion.

Bästa vpn för geoblockering

Är användning av VPN lagligt?

Användning av VPN är lagligt i de flesta länder, däribland Sverige. Som användare har du rätt att använda VPN för att skydda din integritet, säkerhet och få tillgång till internetbaserat innehåll utan geografiska begränsningar.

NordVPN för tillgång till SVT, TV3, Kanal 6 osv.

Svenska TV-kanaler såsom SVT, TV3, Kanal 6 med flera erbjuder idag digitala tjänster för att se program online. För att ta del av allt innehåll måste du dock vanligen befinna dig i Sverige. Om du befinner dig utomlands och vill ta del av specifika program kan du använda NordVPN och ansluta till en server i Sverige. På så sätt kan du kringgå dessa geografiska begränsningar.

Bästa vpn och nackdelar

NordVPN för Android och iPhone

NordVPN erbjuder appar för både Android och iPhone vilket gör det enkelt att använda VPN-tjänsten även på mobiltelefonen. Genom att ladda ner och installera NordVPN på din Android- eller iPhone-enhet kan du säkra din internetanslutning, skydda din integritet och få tillgång till innehåll från hela världen.

bästa vpn gratis

NordVPN till Apple TV

Om du vill använda NordVPN på din Apple TV måste du först konfigurera VPN-tjänsten på din trådlösa router. Sedan delar du anslutningen med din Apple TV. NordVPN erbjuder omfattande guider på sin webbplats för att hjälpa dig med konfigureringen.

Den kinesiska brandväggen och NordVPN

Om du reser i Kina kan du råka ut för den kinesiska brandväggen. Det är en avancerad brandvägg som de kinesiska myndigheterna satt upp för att blockera webbsidor som exempelvis Youtube, Facebook, Instagram med flera. NordVPN kan vara en lösning för att kringgå detta. Genom att ansluta dig till en NordVPN-server slipper du bli begränsad av den kinesiska censuren.

NordVPN för torrents

Förutom att använda VPN-tjänsten för att få del av ett större streamingbibliotek kan det även användas i samband med nedladdning av filer. Eftersom användarens IP-adress blir döljd kan de undvika eventuella konsekvenser. Det är dock viktigt att påpeka att användning av VPN för att ladda ner upphovsrättsskyddat material är en olaglig handling.

VPN till mobilen

Fungerar NordVPN i Sverige?

Ja, det fungerar i Sverige. NordVPN är en av de mest populära VPN-tjänsterna på den svenska marknaden. De har över 130 servrar i Sverige som alla fungerar mycket bra. Genom att ansluta dig till en svensk server får du både hög hastighet och stabil anslutning.

Windscribe

Användarvänligt

NordVPN är känt för sin användarvänliga design och intuitiva gränssnitt. I deras app möts du av en världskarta. För att ansluta dig till en server i ett specifikt land klickar du endast på det land du vill ansluta dig till. Du kan även välja land från en lista.

Hotspot Shield

Kundsupport

Kundsupporten på NordVPN anses vara mycket bra. Genom att använda deras chattsupport på webbplatsen kan du snabbt få svar på dina frågor. Dessvärre erbjuds dock ingen svensk support.

vpn-ikon

Specifikationer

Snitthastigheten på en svensk server med 250 Mbit/s uppkoppling är 182 Mbit/s. Detta till skillnad från en amerikansk server som har en snitthastighet på 149 Mbit/s. I övrigt använder NordVPN de tre krypteringsprotokollen OpenVPN och IKEv2/IPsec samt Nordlynx.

FAQ - NordVPN

Nedan svarar vi på några vanliga frågor som rör NordVPN.

Vad är månadskostnaden för NordVPN?

NordVPN erbjuder olika prisplaner för att passa olika behov. I skrivandets stund kostar det mellan 139 och 188 kronor i månaden. Besök NordVPN:s webbplats för att få den mest aktuella informationen om prisplaner och erbjudanden.

Är NordVPN bra?

Vad som är bra beror på vad du har för preferenser och behov. NordVPN har dock visat sig vara en av världens bästa VPN-tjänster när det gäller prestanda, säkerhet och användarvänlighet.

Hur många kan använda NordVPN per konto?

NordVPN erbjuder upp till 6 anslutningar per konto. Detta innebär att du kan använda VPN-tjänsten på flera enheter samtidigt.