logo

OVPN – den senaste tekniken för att skydda din data och integritet

OVPN – den senaste tekniken för att skydda din data och integritet

OVPN är en Sverigebaserad VPN-leverantör som gör det möjligt för användare att surfa på nätet på ett säkert och anonymt sätt. I den här artikeln kommer vi bland annat att diskutera funktionerna och fördelarna med att använda sig av OVPN, samt vad som gör att OVPN skiljer sig från andra VPN-leverantörer.

Vad är VPN?

Virtual Private Network (VPN) är en typ av nätverksteknik som skapar säkra, krypterade anslutningar mellan privata nätverk och fjärrhanteringssystem via offentliga nätverk. Den gör det möjligt för organisationer att skicka data genom sitt nätverk på ett säkert sätt, även över mer osäkra offentliga nätverk. Genom att använda krypterings- och autentiseringstekniker tillhandahåller VPN-tjänster en säker tunnel genom vilken data kan överföras utan att man behöver vara rädd för att bli avlyssnad eller manipulerad på ett illasinnat sätt.

Huvudsyftet med ett VPN är att ge organisationer ett extra säkerhetslager när de får tillgång till information utanför sitt privata nätverk. När man till exempel ansluter till ett offentligt Wi-Fi- nätverk eller hotspot gör VPN-tekniken det möjligt för användare att ansluta säkert och förbli anonyma. Ett VPN döljer användarens IP-adress och annan identifieringsinformation. Detta är särskilt viktigt bland annat för företag som behöver få tillgång till känsliga kund- eller medarbetardata på distans.

Vad är OVPN?

OVPN är en VPN-leverantör baserad i Sverige. Företaget grundades 2014 och tillhandahåller sina tjänster på alla större plattformar, inklusive Windows, Mac OS X, iOS, Android och Linux. OVPN använder de senaste krypteringsprotokollen, som OpenVPN och IKEv2/IPsec, för att ge en säker anslutning för användare oavsett enhet eller operativsystem.

Huvudsyftet med OVPN är att ge användarna en säker anslutning när de surfar på nätet. Företaget ser till att all data som skickas över internet är krypterad och därmed förblir säker från eventuella skadliga tredje parter. OVPN erbjuder också extra funktioner som automatiskt Wi-Fi-skydd som gör att användarna automatiskt ansluts till en säker server när de är anslutna till ett okrypterat trådlöst nätverk. Detta ger extra säkerhet när man surfar på nätet eller delar konfidentiella uppgifter med andra.

Fördelarna med att använda OVPN

Företaget tillhandahåller en snabb anslutning och obegränsad bandbredd, vilket gör att användarna kan strömma online-innehåll utan avbrott eller buffring. Alla anslutningar krypteras med 256-bitars AES-kryptering, vilket är samma krypteringsnivå som används av regeringar och kommersiella företag över hela världen. OVPN begränsar sin jurisdiktion till Sverige, vilket säkerställer att inga uppgifter kan begäras från dem av andra länder.

OVPN har dessutom prisats för sin strikta loggningsstrategi som innebär att ingen användaraktivitet övervakas eller lagras av företaget. Alla VPN-anslutningar krypteras från början till slut så att endast användaren vet vilka webbplatser som har besökts och vilka filer som har delats mellan datorer. Detta gör det omöjligt för någon annan – till och med OVPN själva – att spåra användarnas aktiviteter på nätet eller läsa data som skickas över deras servrar.

Förutom att ge säkra anslutningar när man surfar på nätet hjälper OVPN också användarna att få tillgång till begränsat innehåll från andra länder. Genom att använda servrar som finns i olika delar av världen kan kunderna få tillgång till geografiskt begränsat innehåll från var som helst i världen utan att blockeras av brandväggar eller censurfilter som inrättats av regeringar eller internetleverantörer.

Hur fungerar VNP?

När en VPN-anslutning upprättas leds all trafik in i en krypterad tunnel, vilket gör att användardata skyddas från att nås av illasinnade aktörer som kan övervaka samma nätverk. Genom att få tillgång till delade filer och resurser via en säker anslutning elimineras också risken för man-in-the-middle-attacker på de anställdas enheter när de befinner sig på annan ort. Dessutom kan VPN-tjänster, genom att leda trafiken via flera servrar på olika platser i världen, öka användarnas anonymitet när de surfar på nätet.

En annan fördel som erbjuds genom att använda en VPN är att den gör det möjligt för organisationer att kringgå geografiska begränsningar på streamingtjänster som Netflix eller Hulu. Genom att ansluta till en server i ett annat land där dessa tjänster, eller specifikt material, är tillgängligt kan användarna få tillgång till innehåll som de annars inte skulle kunna se på grund av lokala restriktioner eller rättigheter för streamingtjänster i det egna landet.

Vanliga frågor om OVPN

Vad är OVPN?

 OVPN är en VPN-leverantör baserad i Sverige som tillhandahåller sina tjänster på alla större plattformar, inklusive Windows, Mac OS X, iOS, Android och Linux. De erbjuder snabba anslutningshastigheter med obegränsad bandbredd och 256-bitars AES-kryptering för säkra anslutningar när du surfar på nätet.

Varför välja OVPN framför andra VPN-tjänster?

OVPN har fått beröm för sin strikta loggningsstrategi som garanterar att ingen användaraktivitet övervakas eller lagras av företaget. De begränsar sin jurisdiktion till Sverige, vilket säkerställer att inga uppgifter kan begäras från dem av andra länder. Dessutom gör det möjligt för användare att få tillgång till begränsat innehåll från var som helst i världen utan att blockeras av brandväggar eller censurfilter som inrättats av regeringar eller internetleverantörer.

Hur kommer jag igång med OVPN?

För att komma igång med OVPN måste du registrera dig för ett konto online eller via deras app som finns tillgänglig på mobila enheter. Du kommer sedan att kunna ladda ner deras programvara. Efter det kan du ansluta din enhet till en av deras servrar runt om i världen som krypterar din anslutning på ett säkert sätt så att du kan surfa anonymt på nätet. Kostnaden för OVPN beror på vilken typ av plan som väljs, och kunderna kan välja mellan årliga abonnemang och engångsbetalningar.

Kundsupportteamet på OVPN är tillgängligt dygnet runt via livechatt eller e-post för att hjälpa användarna med eventuella frågor eller problem som de kan ha.

Slutsats – varför välja OVPN?

OVPN är ett utmärkt val för organisationer som söker en pålitlig VPN-lösning. Det är en av de mest använda och uppskattade VPN-tjänsterna på marknaden, med ett utmärkt rykte för enkel användning, snabba hastigheter och obegränsad bandbredd.

Senaste posten