logo

ExpressVPN – En recension

ExpressVPN - En recension

Är du intresserad av att skydda din integritet när du surfar på internet? I så fall kanske du undrar om en VPN är rätt för dig. En VPN, eller Virtual Private Network, är en tjänst som gör att du kan ansluta till internet via en server som drivs av en VPN-leverantör. Denna anslutning krypterar sedan all din trafik, vilket gör det mycket svårare för någon annan på internet att spåra vad du gör. VPN-tjänster är särskilt användbara för personer som vill skydda sin identitet och personliga information från hackare och myndigheter.

Här är några skäl till att du kanske vill använda en VPN:

  • För att hålla din identitet och personliga information säker från hackare
  • För att komma runt blockeringar av webbplatser som finns i vissa länder
  • För att skydda dig mot myndigheter som försöker spåra din aktivitet på nätet
  • För att spara pengar när du köper varor eller tjänster på nätet, eftersom vissa företag sätter priser baserat på var du befinner dig
  • För att garantera säker åtkomst till streamingtjänster och spelwebbplatser online

ExpressVPN är en av de bästa VPN tjänsterna som finns – de erbjuder stor säkerhet, snabba hastigheter och en pålitlig tjänst. Läs vidare för att lära dig mer om ExpressVPN och varför du kanske vill överväga att använda det för alla dina behov av internetsurfing!

Kan jag lita på ExpressVPN?

ExpressVPN är en av de säkraste VPN-tjänsterna på marknaden. De använder AES (Advanced Encryption Standard) med 256-bitars nycklar. Detta är en krypteringsstandard som används av den amerikanska regeringen och säkerhetsexperter för att skydda konfidentiell information. Tack vare denna 256-bitars nyckel är det praktiskt taget värdelöst att försöka göra en attack. ExpressVPN har också många andra krypteringsprotokoll med sig, bland annat HMAC-autentisering, Control-channel-kryptering och Perfect forward-kryptering. Detta innebär att även om en hackare på något sätt skulle få tillgång till din dator, skulle de inte kunna komma åt någon av dina tidigare uppgifter. En ny hemlig nyckel skapas varje gång du ansluter och varje timme.

Om du letar efter ett tryggt och säkert sätt att surfa på internet är ExpressVPN ett bra alternativ. VPNS har gjort en genomgång av 50 VPN-tjänster och ExpressVPN hamnade på plats 2. Kolla in vår fullständiga recension för att ta reda på varför vi tycker att ExpressVPN är en av de bästa VPN-tjänsterna på marknaden.

ExpressVPN är inte bara säkert utan också otroligt lätt att använda. Användargränssnittet är enkelt och intuitivt, så du kan snabbt ansluta till en server och börja använda internet på ett säkert sätt. Du kan också enkelt växla mellan servrar med några få klick. ExpressVPN stöder också flera enheter, så du kan ansluta din bärbara dator, telefon och surfplatta samtidigt.

Vad kostar ExpressVPN?

ExpressVPN har ingen gratis provperiod, men deras priser är mycket rimliga. Du kan få deras tjänst för så lite som 130 kr i månaden. Om du registrerar dig för deras årliga plan kan du få den för så lite som 96 kr i månaden. Och om du behöver hjälp med att välja rätt VPN-plan för dina behov erbjuder de en gratis konsultation med en av deras experter. ExpressVPN har en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti, så du kan prova det utan risk.

Hur många servrar har ExpressVPN?

Du kanske undrar hur många servrar en VPN-tjänst har. Ju fler länder och servrar i det landet – desto högre hastighet och bättre anslutning får du. ExpressVPN har totalt 160 olika VPN-platser (servrar) i: Mellanöstern, Afrika, Asien, Stillahavsregionen, Europa och Amerika. Alla servrar har dock inte tillgång till alla deras 6 olika VPN-protokoll – så det är viktigt att göra din research innan du väljer vilket protokoll som fungerar bäst för dig. Eftersom OpenVPN till exempel är snabbare men inte lika säkert som PPTP.

Fungerar ExpressVPN till IPTV?

Om du är som de flesta människor använder du internet varje dag utan att tänka efter. Men visste du att din internetleverantör (ISP) kan se allt du gör på nätet? Därför är det smart att använda en VPN – den håller dina data och aktiviteter privata och säkra.

Alla VPN-tjänster är dock inte lika bra. Därför har vi testat olika VPN-tjänster för att se vilka som fungerar bäst med IPTV-streamingtjänster. Efter noggranna tester kom vi fram till att ExpressVPN är det bästa alternativet för att streama IPTV på ett tryggt och säkert sätt så ja ExpressVPN fungerar till IPTV.

Fungerar ExpressVPN på Netflix eller SVT play?

En VPN också ge dig tillgång till blockerat innehåll från hela världen, som Netflix och SVT Play, oavsett var du befinner dig. ExpressVPN är en av de bästa VPN-tjänsterna för streaming och avblockering, tack vare sin pålitliga anslutningshastighet. Ännu bättre, med servrar i över 94 länder runt om i världen kan du få tillgång till mer innehåll än någonsin tidigare. Så du kan känna dig trygg i vetskapen om att dina data är säkra och att din surfning är privat när du använder ExpressVPN. Som en extra bonus erbjuder ExpressVPN också en kill switch som stänger av all internettrafik om du förlorar din anslutning så att ingen kan se vad du gör på nätet. Detta gör det perfekt för att vara säker när du streamar eller laddar ner stora filer eftersom dina data inte kommer att exponeras ens om du förlorar din anslutning.

ExpressVPN har dessutom en policy om att inte logga, så det finns inga spår av din aktivitet på deras servrar. ExpressVPN ett utmärkt val för att streama och blockera innehåll från hela världen. Så om du vill komma åt Netflix eller SVT Play var du än är och vara säker medan du gör det, är ExpressVPN definitivt värt att kolla in.

Är ExpressVPN kompatibelt med fler tjänster?

Med ExpressVPN kan du komma åt webbplatser i länder som har blockerat tillgången till dem, liksom webbplatser för sociala medier som Twitter, Whatsapp, Skype, HBO med flera. Även om du befinner dig i Kina eller andra länder där vissa webbplatser är blockerade kan du med ExpressVPN kringgå dessa restriktioner och få tillgång till det innehåll du önskar. Den är också kompatibel med Apple TV, Amazon Firestick och andra streamingtjänster. Du kan även använda den på din mobiltelefon eller surfplatta, så att du kan få tillgång till allt ditt favoritinnehåll var som helst i världen.

Hur är hastigheten på ExpressVPN?

ExpressVPN är en bra VPN-tjänst med bra hastighet. Vi hade dock vissa problem med att ansluta till Svt-play och IPTV när vi växlade mellan servrar längre bort i världen. I det stora hela fungerar ExpressVPN mycket bra och hastigheten är oftast mycket snabb. Vi har aldrig upplevt att bli utslängda, vilket är ett stort plus. Om du använder deras VPN på Windows eller Mac finns det också ett hastighetstest i deras app. Naturligtvis måste du från början också ha bra hastighet på ditt eget internet, eftersom en VPN inte kan garantera att du får en högre hastighet.

Är ExpressVPN tillgänglig på svenska?

Tjänsten finns tillgänglig på svenska men ExpressVPN finns även på engelska, vilket gör det till ett bra val för kunder runt om i världen. Tjänsten är översatt till 16 olika språk, så den är lätt att använda oavsett vilket ditt modersmål är. Dessutom finns appen tillgänglig på flera olika språk, så du kan alltid använda ExpressVPN på det språk du känner dig mest bekväm med.

Finns det en gräns för hur många enheter kan jag koppla upp?

ExpressVPN sätter ingen gräns för hur många enheter som kan anslutas till tjänsten. I våra tester kunde vi ansluta upp till 14 enheter samtidigt utan några problem. Tänk dock på att hastigheten blir långsammare ju fler enheter du har anslutna. Det är bäst att välja en server och stanna på den om du har många enheter anslutna. Detta bidrar till att minska väntetiderna när du ansluter. Med ExpressVPN på din router kan du dessutom ge alla enheter i hemmet, till exempel virtuella assistenter, säkerhetskameror och smarta lampor, den säkerhet och integritet som en VPN ger. I slutändan finns det alltså ingen gräns för hur många enheter du kan ansluta till ExpressVPN.

Kundsupporten på ExpressVPN

ExpressVPN har utmärkt kundsupport, med en chatt tillgänglig dygnet runt på deras webbplats. Vi kontaktade dem och fick ett svar relativt snabbt. De har också många hjälpsamma instruktionsvideor som kan guida dig genom eventuella problem som du kan stöta på. På det hela taget är deras kundtjänst utmärkt.

Om du inte vill använda deras chattfunktion kan du skicka ett e-postmeddelande direkt till dem. Tyvärr finns det inget telefonnummer att ringa dem på. Men livechatten bör kunna hjälpa dig med alla frågor du har.

På det hela taget har ExpressVPN en bra kundtjänst och hjälpsamma resurser om några problem uppstår. Så du kan vara säker på att de finns där för att hjälpa till om något går fel!

Hur börjar jag använda ExpressVPN?

För att komma igång med ExpressVPN måste du först välja det abonnemang som passar dina behov bäst. När du har köpt och betalat för ditt abonnemang har du fått inloggningsuppgifter till din e-post. Det är nu dags att ladda ner deras app och följa instruktionerna för att installera den på din enhet. Det finns instruktionsvideor på webbplatsen, men det är väldigt enkelt att installera appen.

Nästa steg är att gå igenom inställningarna och ställa in dem enligt dina behov. Den väljer automatiskt en server när du vill ansluta till ett land, men du kanske vill kunna välja en specifik server och behöva ställa in den själv. Välj nu vilken server du vill ansluta till och du är ansluten.

Vilka betalningsmöjligheter finns för ExpressVPN?

På VPNS rekommenderar vi betalning med Bitcoin för ExpressVPN, eftersom det är det mest anonyma alternativet. Med bitcoin behöver du bara ange din e-postadress och kan vara helt anonym. Andra betalningsalternativ är betal/kreditkort, PayPal och andra online betalningssystem så som Klarna eller Webbmoney.

Kan jag använda ExpressVPN för att ladda ner filer?

Ja, du kan använda ExpressVPN för att ladda ner filer säkert och anonymt. Deras tjänst är baserad på brittiska Jungfruöarna, vilket gör det svårt för myndigheter att begära information om dig. Dessutom har de funnits i verksamheten sedan 2009 och har ett gott rykte när det gäller att skydda sina kunders integritet. Så du kan känna dig trygg när du laddar ner med ExpressVPN.

Finns det en kill switch på ExpressVPN?

Som vi nämnde tidigare i texten har ExpressVPN har en kill switch. Den kallas Network Lock och är till för att skydda dig om du skulle förlora anslutningen av någon anledning. Den blockerar all internettrafik tills du är ansluten till VPN-tjänsten igen. Den kommer att slås på så snart du ansluter till deras app. Om du inte vill ha det av någon anledning kan du stänga av det manuellt. Detta är dock en mycket bra säkerhetsåtgärd. Om du ansluter VPN till routern kommer alla dina anslutna enheter att skyddas med nätverksväxeln.

Fungerar ExpressVPN bra i Sverige?

ExpressVPN-tjänsten är känd för sin tillförlitlighet och högkvalitativa prestanda. I Sverige fann vi att tjänsten fungerar bra, med snabba hastigheter och få anslutningsproblem. Dessutom är betalningsprocessen i Sverige lite annorlunda än vad du kanske är van vid. Med ExpressVPN kan du antingen betala månadsvis eller årligen, där det senare alternativet ger ett rabatterat pris. Så om du letar efter en VPN-tjänst av hög kvalitet som fungerar bra i Sverige är ExpressVPN ett utmärkt val.

Är det värt att använda ExpressVPN?

ExpressVPN är en bra VPN-tjänst med många funktioner och servrar över hela världen. Även om det kanske inte är den billigaste VPN-tjänsten som finns är det ett av de mest pålitliga och pålitliga alternativen som finns. Deras kundsupport är också utmärkt, och de erbjuder en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti utan frågor om du inte är nöjd med deras tjänst.

ExpressVPN erbjuder också Bitcoin-betalning, vilket är en bra säkerhetsåtgärd. På det hela taget är ExpressVPN ett utmärkt val för alla som vill vara säkra på nätet och ha tillgång till allt som webben har att erbjuda. De är definitivt värda att överväga när man söker efter en VPN-leverantör. Om du dessutom inte är nöjd med deras tjänst av någon anledning under dina första 30 dagars användning kan du helt enkelt få tillbaka dina pengar utan att behöva svara på några frågor. Därmed får ExpressVPN ett av de högsta betygen som finns hos oss!

Senaste posten